Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Osiguravamo svoj automobil, vozimo ga jednom godišnje na servis i tehnički pregled, zašto to isto ne činimo s našim tijelom?

Na pregled ili dijagnostički postupak u Hrvatskoj čeka čak oko 865 tisuća ljudi, a svoj termin u prosjeku mogu očekivati tek više od 5 mjeseci nakon upisivanja. Želite li zaobići dugo čekanje, a potrebne medicinske usluge zatražiti i ostvariti odmah kad su vam doista potrebne, polica dodatnog zdravstvenog osiguranja je rješenje na koje uvijek možete računati

Dopunskim zdravstvenim osiguranjem mogu se osigurati svi koji imaju obvezno zdravstveno osiguranje. Učenici s navršenih 18 godina života, kao i redovni studenti imaju pravo na policu dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret državnog proračuna, dok oni koji su s 18 godina svoje školovanje završili, dopunsko zdravstveno osiguranje ugovaraju sami. Ukoliko osoba ima obvezno, a ne ugovori dopunsko zdravstveno osiguranje, participirati će u plaćanju troškova liječenja u maksimalnom iznosu do 580,88 € po jednom računu, a ovisno što liječenje uključuje, računa može biti i više.

Ako imate dopunsko zdravstveno osiguranje to vam može stvoriti osjećaj mira i sigurnosti jer znate da u slučaju bolesti ili nezgode ne morate brinuti o participiranju u troškovima bolničkog liječenja i pregleda.

Dodatno zdravstveno osiguranje često se poistovjećuje s dopunskim zdravstvenim osiguranjem, međutim to su dvije potpuno različite vrste osiguranja.

Dodatno zdravstveno osiguranje pruža viši standard zdravstvenih usluga i usmjereno je upravo na prevenciju bolesti i smrtnih ishoda kroz redovite preventivne preglede kod vrhunskih specijalista (karidologa, neurologa, ortopeda, gastroenterologa, itd.) po vašem izboru, uz znatno smanjeno vrijeme čekanja na brojne specijalističke preglede, pritom imajući u vidu kako su liste čekanja u bolnicama u Hrvatskoj sve duže

Benefiti dodatnog zdravstvenog osiguranja:

  • cjeloviti sistematski pregledi bez čekanja uz mogućnost izbora najmodernijih poliklinika

  • razne kontrolne, dijagnostičke, specijalističke i laboratorijske pretrage

  • samostalan odabir liječnika i medicinske usluge,...

Benefiti dopunskog zdravstvenog osiguranja

  • pristupačna mjesečna cijena

  • mogućnost ugovaranja B liste lijekova

  • brzo i jednostavno obnavljanje police

  • bezgotovinsko plaćanje participacije diljem Hrvatske u punom iznosu

  • pokriće troškova bolničkog liječenja...

Jeste li znali?*

• 81% građana kao najčešće korištenu policu osiguranja navodi dopunsko zdravstveno osiguranje

• Od svih vrsta osiguranja čak 75% građana najkorisnijim osiguranjem smatra upravo dopunsko zdravstveno osiguranje

* podaci iz istraživanja Ipsos Puls, travanj 2021.